Imaju li Punionice SPP (CNG) budućnost?

Natural gas

Ako ste pratili industrijska izvješća tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, možda ste vidjeli predviđanja o padu infrastrukture za stlačeni prirodni plin (SPP / CNG). Unatoč porastu prodaje teških kamiona na prirodni plin tijekom prošle godine, objavljeno je da se infrastruktura za gorivo nastavila smanjivati. Na godišnjoj razini, broj planiranih privatnih Punionica SPP / CNG  ostao je nepromijenjen, dok su se planirane javne postaje smanjile za više od 38%.

Već više od 20 godina Macel plin d.o.o. premašio je očekivanja kupaca isporukom kvalitete i pouzdanosti na crpkama za alternativno gorivo diljem zemlje. Macel plin d.o.o. specijalizirana za projektiranje, izgradnju i upravljanje ovim objektima te pruža održavanje i usluge 24/7.

S porastom cijena goriva, bilježi se i porast CNG vozila. No osim što smanjuju cijene, CNG vozila također su dobra opcija za vrste goriva kada je u pitanju pridržavanje ekoloških mjera. Ljudi ovih dana ne samo da žele istražiti CNG vozila, već i smanjiti emisije ugljičnog dioksida, kao i pratiti mjesečne rastuće cijene goriva.

Neke od najočitijih prednosti CNG-a su to što ne dolazi u tekućem obliku. Stoga, budući da je CNG plin, brzo se raspršuje u najgorem slučaju i ne prolijeva se niti ostaje u blizini automobila stvarajući vjerojatnost opasnosti od požara. CNG je lakši od zraka pa će se plin jednostavno odmaknuti od vašeg vozila.

Prednosti CNG automobila uključuju:

  • Jednostavna dostupnost
  • Ekonomičan
  • Niža cijena vozila
  • Najčišće gorivo
  • Optimalna potrošnja ulja
  • Više opcija
  • Nove tehnologije

Nova era sigurno dolazi, ali vjerujemo da uz LNG Punionice, Punionice SPP / CNG još uvijek imaju budućnost.  Obavještavat ćemo vas o trendovima u našim sljedećim člancima.

Slobodno nam se javite ukoliko imate bilo kakvih upita ili prijedloga.

Skip to content