Pravila o privatnosti

Ažurirano 01.09 2020

Macel Plin (“mi”, “naši” ili “mi” posvećen je zaštiti vaše privatnosti. Ova Pravila o privatnosti objašnjavaju kako Macel Plin prikuplja, upotrebljava i objavljuje vaše osobne podatke.

Ova Pravila privatnosti odnose se na našu web stranicu, macel-plin.hr, i njene pridružene poddomene (zajedno, naša “Usluga”) uz našu aplikaciju, Macel Plin. Pristupanjem ili korištenjem naše usluge, označavate da ste pročitali, razumjeli i prihvaćate našu kolekciju, pohranu, upotrebu i otkrivanje vaših osobnih podataka kako je opisano u ovim Pravilima o privatnosti i našim Uvjetima pružanja usluge.

Značenja

Za ovu politiku privatnosti:

 • Nazvat će vas osoba koja je pristupila Usluzi, ili tvrtka ili druga pravna osoba u ime koje ta osoba ima pristup ili koristi Uslugu, prema potrebi.
 • Tvrtka (koja se u ovom Ugovoru naziva “tvrtka”, “mi”, “nas” ili “naša”) odnosi se na Macel Plin d.o.o., Samoborska 15, 10090, Zagreb
 • Web stranica se odnosi na Macel Plin, dostupna na macel-plin.hr
 • Usluga se odnosi na web mjesto.
 • Davatelj usluga znači bilo koju fizičku ili pravnu osobu koja podatke obrađuje u ime Društva. Odnosi se na treće tvrtke ili pojedince zaposlene u Društvu radi olakšavanja usluge, pružanja usluge u ime Društva, izvršavanja usluga povezanih sa uslugom ili pružanja pomoći Društvu u analizi kako se usluga koristi.
 • Usluga društvenih medija treće strane može biti bilo koja web stranica ili web lokacija društvene mreže na kojoj se korisnik može prijaviti ili otvoriti račun za upotrebu usluge.
 • Osobni podaci su svaki podaci koji se odnose na identificiranog ili prepoznatljivog pojedinca.
 • Kolačići su mala količina podataka koje generira web mjesto i sprema ih vaš web preglednik. Njegova je svrha upamtiti podatke o vama, slične datoteci s preferencijama koju je stvorila softverska aplikacija.
 • Uređaj bi mogao biti bilo koji uređaj s internetom koji može pristupiti usluzi poput mobilnog telefona, računala ili digitalnog tableta.
 • Podaci o upotrebi odnose se na podatke koji se prikupljaju automatski, bilo generirane uporabom usluge ili iz same servisne infrastrukture. Na primjer, koliko puta je korisnik pristupio web mjestu.

Koje podatke prikupljamo?

Prikupljamo podatke od vas kada posjetite našu web stranicu, registrirate se na našoj web stranici, izvršite narudžbu, pretplatite se na naš newsletter, odgovorimo na anketu ili ispunite obrazac.

 • Email adresa

Kako koristimo podatke koje prikupljamo?

Bilo koja informacija koju prikupljamo od vas može se upotrebljavati na jedan od sljedećih načina:

 • Da biste prilagodili svoje iskustvo (vaše informacije pomažu nam da bolje odgovorimo na vaše individualne potrebe)
 • Da bismo poboljšali našu web stranicu (neprekidno se trudimo poboljšavati ponudu naših web stranica na temelju informacija i povratnih informacija koje dobivamo od vas)
 • Da bismo poboljšali korisničku uslugu (vaše informacije pomažu nam da učinkovitije odgovorimo na vaše zahtjeve za korisničkom uslugom i potrebama podrške)
 • Za obradu transakcija
 • Da biste upravljali natječajem, promocijom, istraživanjem ili drugim značajkama web mjesta
 • Slanje periodičnih e-poruka

Kako koristimo svoju adresu e-pošte?

Slanjem svoje adrese e-pošte na ovoj web stranici, pristajete na primanje e-pošte od nas. Možete u bilo kojem trenutku otkazati svoje sudjelovanje na bilo kojem od ovih popisa e-pošte klikom na vezu za odustajanje ili drugom opcijom odjave koja je uključena u odgovarajuću adresu e-pošte. E-poštu šaljemo samo osobama koje su nas ovlastile da ih kontaktiramo bilo izravno, bilo putem treće strane. Ne šaljemo neželjene komercijalne e-poruke, jer mrzimo neželjenu poštu kao i vi. Slanjem vaše adrese e-pošte također se slažete da nam dopustite da koristimo vašu adresu e-pošte za ciljanje publike na web lokacijama poput Facebooka, gdje prikazujemo prilagođeno oglašavanje određenim ljudima koji su se opredijelili za primanje komunikacije od nas. Adresa e-pošte poslana samo putem stranice za obradu narudžbe koristit će se samo za slanje informacija i ažuriranja koja se odnose na vašu narudžbu. Ako ste nam, međutim, poslali istu poruku e-pošte putem druge metode, možemo je upotrijebiti u bilo koju svrhu navedenu u ovim Pravilima. Napomena: Ako se u bilo kojem trenutku želite odjaviti od primanja budućih poruka e-pošte, na dnu svake poruke e-pošte uvrštavamo detaljne upute za odjavu.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Vaše podatke čuvamo samo toliko koliko nam trebaju kako bismo vam ih pružili Macel Plin i ispunili svrhe opisane u ovim pravilima. To se odnosi i na sve s kojima dijelimo vaše podatke i koji u naše ime obavljaju usluge. Kad više ne trebamo koristiti vaše podatke i nema potrebe da ih držimo u skladu s našim zakonskim ili regulatornim obvezama, uklonit ćemo ih iz naših sustava ili ih depersonalizirati tako da vas ne možemo identificirati.

Kako štitimo vaše podatke?

Provodimo različite sigurnosne mjere kako bismo održali sigurnost vaših osobnih podataka kada odjavljujete narudžbu ili unosite, predajete ili pristupate svojim osobnim podacima. Nudimo upotrebu sigurnog poslužitelja. Sve isporučene osjetljive / kreditne informacije prenose se pomoću tehnologije Secure Socket Layer (SSL), a zatim se šifriraju u našu bazu podataka pružatelja usluga plaćanja putem pristupa samo onima koji su ovlašteni s posebnim pristupnim pravima takvim sustavima, a oni su dužni podatke čuvati povjerljivima. Nakon transakcije, vaši privatni podaci (kreditne kartice, brojevi socijalnog osiguranja, financijske usluge itd.) Se nikada ne čuvaju. Međutim, ne možemo osigurati ili jamčiti apsolutnu sigurnost bilo koje informacije koju prosljeđujete Macel Plin-u ili jamčiti da vašim podacima na Usluzi ne može pristupiti, otkriti, izmijeniti ili uništiti kršenjem bilo kojeg našeg fizičkog, tehničkog ili zaštitne mjere upravljanja.

Mjerodavno pravo

Zakoni HR-a, osim pravila o sukobu zakona, regulirat će ovaj Ugovor i vaše korištenje web stranice. Vaša upotreba web stranice također može biti podložna drugim lokalnim, državnim, nacionalnim ili međunarodnim zakonima.

Vaša suglasnost

Korištenjem naše web stranice, registracijom računa ili kupnjom pristajete na ova pravila o privatnosti.

Linkovi na druge web stranice

Naša usluga može sadržavati veze na druge web stranice koje Mi ne upravljamo. Ako kliknete na vezu treće strane, bit ćete usmjereni na web mjesto te treće strane. Toplo vam savjetujemo da pregledate Politiku privatnosti svake web stranice koju posjetite.

Mi nemamo kontrolu nad i ne preuzimamo odgovornost za sadržaj, politike privatnosti ili prakse bilo koje treće strane ili usluge trećih strana.

Kolačići

Macel Plin koristi “Kolačiće” za prepoznavanje područja naše web stranice koje ste posjetili. Kolačić je mali dio podataka koje vaš web preglednik pohranjuje na vašem računalu ili mobilnom uređaju. Koristimo Kolačiće za personalizaciju sadržaja koji vidite na našoj web stranici. Većina web preglednika može se postaviti tako da onemogući upotrebu kolačića. Međutim, ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći pravilno ili uopće pristupiti funkcijama na našoj web stranici. Nikada ne stavljamo osobne podatke u kolačiće.

Usluge ponovnog marketinga

Koristimo usluge remarketinga. Što je remarketing? U digitalnom marketingu ponovni marketing (ili retargeting) praksa je posluživanja oglasa putem interneta ljudima koji su već posjetili vašu web stranicu. Omogućuje vašoj tvrtki da izgleda kao da “slijede” ljude širom interneta posluživanjem oglasa na web stranicama i platformama koje najviše koriste.

Promjene u našim pravilima o privatnosti

Ako odlučimo promijeniti svoju politiku privatnosti, te izmjene ćemo objaviti na ovoj stranici i / ili ažurirati datum izmjene Pravila o privatnosti u nastavku.

Usluge treće strane

Možemo prikazati, uključiti ili učiniti dostupnim sadržaje treće strane (uključujući podatke, informacije, aplikacije i ostale proizvode) ili pružiti veze na web stranice ili usluge trećih strana (“Usluge trećih strana”).

Prihvaćate i suglasni ste da Macel Plin neće biti odgovoran za bilo koje usluge trećih strana, uključujući njihovu točnost, cjelovitost, pravovremenost, valjanost, autorska prava, zakonitost, pristojnost, kvalitetu ili bilo koji drugi aspekt istih. Macel Plin ne preuzima i neće imati nikakvu odgovornost prema vama ili bilo kojoj drugoj osobi ili entitetu za bilo koje usluge trećih strana.

Usluge i veze trećih strana pružaju se isključivo kao pogodnost vama i vi im pristupate i koristite ih u potpunosti na vlastiti rizik i u skladu s uvjetima i odredbama tih trećih strana.

Informacije u vezi s vašim pravima na zaštitu podataka prema Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR)

Za potrebe ovih Pravila o privatnosti, mi smo kontrolor podataka vaših osobnih podataka.

Ako ste iz Europskog gospodarskog prostora (EEA), naša pravna osnova za prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka, kako je opisano u ovim Pravilima o privatnosti, ovisi o podacima koje prikupljamo i specifičnom kontekstu u kojem ih prikupljamo. Vaše osobne podatke možemo obraditi zbog:

 • Moramo sklopiti ugovor s vama, primjerice kada koristite naše usluge
 • Dali ste nam dopuštenje za to
 • Obrada je u našem legitimnom interesu i ne preglasava vas prava
 • Za potrebe obrade plaćanja
 • U skladu sa zakonom

Ako ste stanovnik Europskog gospodarskog prostora (EEA), imate određena prava na zaštitu podataka. U određenim okolnostima imate sljedeća prava na zaštitu podataka:

 • Pravo na pristup, ažuriranje ili brisanje osobnih podataka koje imamo na vama
 • Pravo ispravljanja
 • Pravo na prigovor
 • Pravo na ograničenje
 • Pravo na prenosivost podataka
 • Pravo na povlačenje pristanka

Imajte na umu da možemo tražiti da potvrdite svoj identitet prije nego što odgovorite na takve zahtjeve.

Imate pravo žaliti Tijelu za zaštitu podataka zbog našeg prikupljanja i korištenja vaših osobnih podataka. Za više informacija obratite se lokalnom tijelu za zaštitu podataka u Europskom gospodarskom prostoru (EEA).