Macel Plin d.o.o.

Macel plin d.o.o. tržišni je lider u provedbi, održavanju i servisu cjelovitih rješenja koja provodi tim profesionalnih, obučenih i certificiranih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u industriji nafte i plina.

O našoj tvrtki

Naša snaga leži, između ostalog, u fleksibilnosti i mogućnosti prilagodbe sustava specifičnim zahtjevima naših partnera, strogoj usklađenosti s dogovorenim rokovima, kvaliteti obavljenog rada i brzini intervencije u procesnim postrojenjima za otklanjanje poteškoća. Usredotočeni smo na kontinuirano poboljšanje kvalitete rada i obuke naših ljudi, praćenje novih tehnologija i tržišnih trendova, kako bismo održali status tržišnog lidera u području provedbe, održavanja i servisiranja cjelovitih rješenja te osigurali dugoročni razvoj i napredak tvrtke. Kompanija Macel plin d.o.o. smjestila se na adresi Samoborska 15 u Zagrebu. Osim navedene lokacije, posjeduje proizvodni pogon u Svetom križu Začretje.

Povijest

Macel plin d.o.o. osnovan je 2002. godine s ciljem pružanja usluga na području plinskog gospodarstva. U svojim počecima, tvrtka je prvenstveno bila orijentirana na prodaju mjerno-redukcijske opreme, da bi se u relativno kratkom roku, početkom 2004. godine, formirao i prvi tim za servis mjerno-redukcijske opreme. U razdoblju od 2004. do 2007. godine, tvrtka pojačano zapošljava visoko obrazovani kadar te, uz usluge prodaje, servisa i održavanja, počinje nuditi i usluge projektiranja, montaže i isporuke svojih proizvoda.

2007. godine, tvrtka Macel plin isporučila je prvu mjernu i redukcijsku stanicu, MRS Kršan. 2008. godine, tvrtka sudjeluje u nabavi opreme za projekt izgradnje plinovodnog sustava Republike Hrvatske, investitora Plinacro d.o.o. 2011. godine, dobivanjem certifikacije od strane Hrvatske akreditacijske agencije, usluge firme počinju obuhvaćati i ispitivanje sigurnosnih ventila. 2013. godine, tvrtka Macel plin isporučila je svoju prvu komprimiranu benzinsku crpku (CNG) – Energo Rijeka, na “ključ u ruke” osnovi.

Nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, u okviru jedne od regulativnih promjena, započela je distribucija plina prema njegovoj kvaliteti i sastavu. Od 2015. godine, kao posljedica spomenute regulative, tvrtka dalje širi svoje djelatnosti te sudjeluje u rekonstrukciji i nadogradnji mjernog sustava kvalitete plina, počevši s izradom i isporukom uređaja za mjerenje i prikupljanje podataka o kakvoći plina u transportnim mrežama – kromatografe.