Macel Plin d.o.o.

Macel plin d.o.o. je tržišni lider u provedbi, održavanju i servisu cjelovitih rješenja koja se sastoje od tima profesionalnih, obučenih i certificiranih profesionalaca s dugogodišnjim iskustvom u industriji nafte i plina.

O našoj tvrtki

Naša izvedba je fleksibilnost i mogućnost prilagodbe sustava specifičnim zahtjevima naših partnera, stroga usklađenost s dogovorenim rokovima, kvaliteta obavljenog rada i brzina intervencija u procesnim postrojenjima za otklanjanje poteškoća.

Usredotočeni smo na kontinuirano poboljšanje kvalitete rada i obuke naših ljudi, praćenje novih tehnologija i tržišnih trendova, kako bismo održali status tržišnog lidera u području provedbe, održavanja i servisiranja cjelovitih rješenja te osigurali dugoročni razvoj i napredak tvrtke.

Danas, Macel plin d.o.o. smješten na Samoborskoj 15, posjeduje proizvodni pogon u Svetom križu Začretju.

Povijest

Macel plin d.o.o. osnovan je 2002. godine s ciljem pružanja usluga na području plinskog gospodarstva. U početku firma je prvenstveno bila orijentirana na prodaju mjerno-redukcijske opreme, da bi se u relativno kratkom roku početkom 2004. godine formirao i prvi tim za servis mjerno-redukcijske opreme. U periodu od 2004 do 2007 godine, firma se pojačava zapošljavanjem visoko obrazovanog kadra te uz usluge prodaje, servisa i održavanja počinje i nuditi usluge projektiranja, montaže i isporuke svojih proizvoda.

2007. godine Macel plin isporučio je prvu mjernu i redukcijsku stanicu, MRS Kršan.
Godine 2008. firma sudjeluje u nabavi opreme u projektu izgradnje plinovodnog sustava Republike Hrvatske, investitora Plinacro d.o.o.
Godine 2011., dobivanjem certifikacije Hrvatske akreditacijske agencije, usluge firme šire se i na ispitivanje sigurnosnih ventila.
Godine 2013., Macel plin isporučio je svoju prvu komprimiranu benzinsku crpku (CNG) – Energo Rijeka, na “ključu” osnovi.

Nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, kao jedna od regulativnih promjena započela je distribucija plina prema njegovoj kvaliteti i sastavu. Od 2015. godine, kao posljedica spomenute regulative, firma dalje širi svoje djelatnosti te sudjeluje u rekonstrukciji i nadogradnji mjernog sustava kvalitete plina počevši izrađivati i isporučivati uređaje za mjerenje i prikupljanje podataka o kakvoći plina u transportnim mrežama – kromatografe.