Macel Plin d.o.o.

Macel plin d.o.o. je tržišni lider u implementaciji, održavanju i servisu kompletnih rješenja koju čini tim profesionalnih, osposobljenih i certificiranih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u naftno-plinskoj industriji.

O našoj tvrtki

Odlikuje nas fleksibilnost i mogućnost prilagodbe sustava specifičnim zahtjevima naših Partnera, strogo poštivanje ugovorenih rokova, kvaliteta izvedenih radova te brzina intervencija u otklanjanju kvarova na procesnim postrojenjima.

Fokusirani smo na kontinuirano poboljšanje kvalitete rada i usavršavanje naših ljudi, praćenje novih tehnologija i trendova na tržištu, kako bismo zadržali status tržišnog lidera u području implementacije, održavanja i servisa kompletnih rješenja te osigurali dugoročni razvoj i napredak tvrtke.

Danas se Macel plin d.o.o. nalazi na adresi Samoborska 15, posjeduje i proizvodni pogon u Svetom križu Začretje, kao i prodajno predstavništvo Argotek d.o.o. u Beogradu te zapošljava 20 ljudi.

Povijest

Macel plin d.o.o. osnovan je 2002. godine s ciljem pružanja usluga na području plinskog gospodarstva. U početku firma je prvenstveno bila orijentirana na prodaju mjerno-redukcijske opreme, da bi se u relativno kratkom roku početkom 2004. godine formirao i prvi tim za servis mjerno-redukcijske opreme. U periodu od 2004 do 2007 godine, firma se pojačava zapošljavanjem visoko obrazovanog kadra te uz usluge prodaje, servisa i održavanja počinje i nuditi usluge projektiranja, montaže i isporuke svojih proizvoda.

Godine 2007. Macel plin isporučuje prvu mjerno-redukcijsku stanicu, MRS Kršan. Godine 2008. firma sudjeluje u nabavi opreme u projektu izgradnje plinovodnog sustava Republike Hrvatske, investitora Plinacro d.o.o. Godine 2011., dobivanjem certifikacije Hrvatske akreditacijske agencije, usluge firme šire se i na ispitivanje sigurnosnih ventila. 2013. godine, Macel plin isporučuje svoju prvu punionicu stlačenog prirodnog plina (SPP) – Energo Rijeka, po sistemu „ključ u ruke“.

Nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju, kao jedna od regulativnih promjena započela je distribucija plina prema njegovoj kvaliteti i sastavu. Od 2015. godine, kao posljedica spomenute regulative, firma dalje širi svoje djelatnosti te sudjeluje u rekonstrukciji i nadogradnji mjernog sustava kvalitete plina počevši izrađivati i isporučivati uređaje za mjerenje i prikupljanje podataka o kakvoći plina u transportnim mrežama – kromatografe.