Otvorena prva samoposlužna punionica na stlačeni prirodni plin

26.listopada 2021.  je otvorena prva samoposlužna punionica stlačenog prirodnog plina na području Republike Hrvatske. Vrijednost investicije je 3.700.000 kuna bez PDV-a , a Macel plin d.o.o.  je imao ulogu izvođača te isporučitelja strojarskih radova i opreme.

Korištenjem stlačenog prirodnog plina energenta ostvaruju se i znatne financijske uštede, od 30 do 40 %, u odnosu na vozila koja pogone benzinski i dizel motori. Novoizgrađena punionica na stlačeni prirodni plin smještena je na dobrom prometnom položaju, odnosno u blizini važnih prometnica – autoceste A3 (Bregana – Zagreb – Lipovac) i državne ceste D5 (povezuje Mađarsku i BiH).

O investiciji i njezinom značaju za Slavonski Brod okupljenima je na otvorenju prezentirao Dalibor Bukvić, direktor Brod-plina, a tehnološki aspekt funkcioniranja punionice objasnio je Krešimir Marijanović, voditelj projekta izgradnje punionice na stlačeni prirodni plin. Punionicu je službeno otvorio gradonačelnik Mirko Duspara te Brod-plinu čestitao na ostvarenom projektu istaknuvši kako će nova punionica doprinijeti smanjenju onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu i potaknuti građane na korištenje ekološki prihvatljivijih energenata.

Radno vrijeme punionice je od 0 do 24 sata, a nalazi se u Ulici Trešnjica 7. S obzirom da je punionica u potpunosti automatizirana i samoposlužna, plaćanje je moguće isključivo bankovnim karticama.

Pročitaj više u medijama https://www.vecernji.hr/vijesti/otvorena-prva-potpuno-automatizirana-punionica-na-stlaceni-prirodni-plin-u-hrvatskoj-1534175

Skip to content