Macel Plin na 39. Međunarodnom znanstveno-stručnom susretu stručnjaka za plin u Opatiji

stručni susret stručnjaka za plin

U Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji, od 8. do 10. svibnja 2024., održat će se Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin. Događaj organizira Hrvatska stručna udruga za plin (HSUP), članica Međunarodne plinske unije (IGU) i Centra za plin Hrvatske te je najveća plinska konferencija u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Ovogodišnja konferencija okupit će više od 500 stručnjaka za plin i energetiku iz više od 20 zemalja, a među njima će biti 50 uglednih predavača i 30 izlagača.

U sklopu događaja, tvrtka Macel Plin d.o.o. predstavit će svoja rješenja i usluge te sudjelovati na dva okrugla stola u sklopu kojega će predavanja održati Hrvoje Rukavina i Jan Sietsma i pružiti vrijedne uvide u relevantne teme predavanja.

Stručnjaci će se tijekom konferencije baviti različitim temama povezanim s prirodnim plinom, uključujući ukapljeni prirodni plin (UPP), niskougljična rješenja te sudjelovati u interaktivnim panel-diskusijama i najnovijim temama u području plinskog gospodarstva i energetike.

Konferencija će obuhvatiti i okrugle stolove o tržišnim kretanjima prirodnog plina i budućnosti energetskog sustava s niskim udjelom ugljika, u kojoj će vodeći stručnjaci iz hrvatskih plinskih kompanija dati odgovore na aktualna pitanja.

Proizvodi tvrtke Macel Plin 

PLEXOR® 

Funkcionalnost glavnih komponenti stanice za regulaciju tlaka pažljivo se testira pomoću prijenosnog uređaja PLEXOR® koji je jednostavan za rukovanje. Spajanje PLEXOR® uređaja na stanicu za regulaciju tlaka ostvaruje se pomoću posebno projektiranih, sistemskih spojnica koje su trajno ugrađene u stanice za regulaciju tlaka (BMA05, BMA06 i BDA06 za PN100. BMA04, BMA10 i BDA10 za PN16).

Glavna značajka sustava inspekcije PLEXOR je njegova sposobnost značajnog smanjenja emisija metana tijekom funkcionalne inspekcije i održavanja regulacijskih stanica tlaka plina.

KPPP: Kompresorska jedinica za prepumpavanje prirodnog plina

Kompresorska jedinica prenosi prirodni plin iz plinovoda i sprječava njegovo ispuštanje u atmosferu tijekom održavanja, popravaka ili građevinskih radova. Umjesto toga, plin preusmjerava u isti ili susjedni plinovod, čime se čuva okoliš.

Ovaj potpuno integrirani sustav na teškom čeličnom nosaču, fiksiranom na poluprikolici, predstavlja najsuvremenije rješenje za rukovanje prirodnim plinom. Njegov plug-and-play dizajn i napredni sustav povrata plina poboljšavaju radnu učinkovitost i postavljaju novi standard za ekološki odgovornu industrijsku praksu.

Baloniranje 

Radovi na plinovodu bez prekida opskrbe izvode se postupkom baloniranja. U sklopu baloniranja obavljaju se radovi hot tappinga i izrade by-pass linije za protok plina.

 

Okrugli stolovi

Tema 1: Prepumpavanje prirodnog plina mobilnim postrojenjem za prepumpavanje

Datum: 8. 5. 2024., 17:18h

Prezenter: Hrvoje Rukavina

 

Tema 2: Smanjenje emisija metana tijekom funkcionalnog pregleda plinskotlačnih regulacijskih stanica

Datum: 9. 5. 2024., 17:06h

Prezenter: Jan Sietsma

 

Kako se pridružiti?

📌 Lokacija: Opatija, Hrvatska

🏠 Mjesto održavanja: Kongresni centar Grand Hotel Adriatic

📅 Datum: srijeda, 8. svibnja – petak, 10. svibnja

➡️ Broj štanda: 19

Detaljan program za stručni susret stručnjaka za plin preuzmite na službenoj web stranici, a mi se vidimo u Opatiji od 8.-10. svibnja na štandu broj 19! 

Upoznajte naše prezentere

stručni susret stručnjaka za plin, Hrvoje Rukavina

Hrvoje Rukavina

voditelj projekata

Hrvoje je više od 5 godina zaposlen u tvrtki Macel Plin gdje je angažiran kao Voditelj projekata u naftno-plinskoj industriji. Njegova uloga bila je ključna u razvoju kompresorske jedinice za prepumpavanje prirodnog plina (KPPP), što je rezultat rada projektno-razvojnog tima pod njegovim vodstvom.

Jan Sietsma, Macel Plin

Jan Sietsma

direktor prodaje i marketinga

Jan je direktor međunarodne prodaje i marketinga u tvrtki Wigersma & Sikkema u Nizozemskoj koja razvija, proizvodi i distribuira inovativne i kvalitetne proizvode za usluge mjerenja, kontrole, ispitivanja i inspekcije. Odgovoran je za proizvodnu liniju regulatora tlaka plina RS350S i inspekcijski sustav PLEXOR. 

Skip to content